Turistični podmladek že nekaj mesecev ustvarja turistično nalogo, s katero bomo tekmovali na 30. festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Letošnja tema je Zeleni turizem in zato smo se odločili, da s pomočjo slovenskega simbola Zlatoroga očistimo in ohranimo naravo Bleda in okolice in Slovenije. Nastal je turistični produkt z naslovom Ne razjezimo Blejskega Zlatoroga. Da ne bi bil naš Blejski Zlatorog med počitnicami osamljen, smo se odločili, da se v ponedeljek dobimo v šoli na delavnicah. Skozi igro in zgodbo smo ustvarjali na treh delavnicah.

LUTKE, SCENA, GLASBA,…

Z Erži (Elizabeta Žnidaršič Stefanciosa) smo postavljali sceno za turistično stojnico in vadili igro Ne razjezimo Blejskega Zlatoroga. Uhhh, je bilo zabavno!

LES, PAPIR, IDEJE, SLIKE, …

S Sergejo Lapajne, Marino Vukaševič in Sašo Zupan smo izdelovali spominke in del kulis za stojnico . Tudi kazalke za knjige so nam na koncu uspele. Z modrimi mislimi o ohranjanju narave pa smo zaključili zadnjo delavnico.

ANIMACIJA, FILM, SNEMANJE,….

S Petrom Zupanom smo na prav poseben način posneli Zlatorogovo pravljico. Zanimivo, kako lahko na preprost način narediš pravljico še bolj slikovito in privlačno.

VMES pa druženje, klepet, malica in kup smeha. Zelo smo bili pridni in ustvarjalni. Tudi Blejski Zlatorog se je utrudil. Mislim, da potrebuje počitek. Sedaj pa na počitnice. Juhuhu!