Opis Zlatorogovega kroga

Zlatorog in lovecPot s točkami je narisana na zemljevidu, ki je bil že predstavljen. Krog se sklene okoli Blejskega jezera. Začne se v Zdraviliškem parku pod hotelom Jelovica in se zaključi nedaleč od tu, v parku okoli Občine Bled. Obiskovalec si bo na SAMOSTOJNI POTI pomagal z Zlatorogovim zemljevidom in informativnimi tablami. Točke bodo postavljene tako, da boš lahko izbiral glede na težavnost in se sam odločal, kaj boš rešil in kaj ne.

Cilj Zlatorogovega kroga je rešitev in »igranje« s prav vsemi didaktičnimi igrami in igrali, a vsak si bo lahko intenzivnost določal sam. Na skoraj vsaki točki je še gibalna aktivnost, saj je pomembno ohranjati telesno kondicijo in vitalnost.

Pomembno je, da obiskovalec na vsaki točki zemljevid tudi ožigosa in da se potrudi, da ne razjezi blejskega Zlatoroga. Le tako bo prišel do ključa in le našel ZAKLAD.

Na VODENI poti bo vse potekalo enako, le da bodo šolski vodiči skozi igro in pogovor še dodatno motivirali otroke ali obiskovalce. Vodena pot ima prednost, saj turistični vodnik s svojim žarom in dodatnimi informacijami pot naredi zanimivejšo.

V turistični nalogi so natančno opisane točke in dejavnosti na posameznih točkah, ki bodo vključene v pot ogleda. Dejavnosti bomo prilagodili starosti in velikosti skupine obiskovalcev.

Natančni opisi Zlatorogovega kroga nam bodo služili kot pomoč pri postavitvi informacijskih tabel, didaktičnih in športnih pripomočkov ter  pri usposabljanju šolskih vodnikov za vodenje po tej poti.

TURISTIČNI VODNIKI

Udeležili se bodo praktičnega in teoretičnega usposabljanja za vodenje po Zlatorogovem krogu Ne razjezimo blejskega Zlatoroga.

Pri vodenju bodo vedno nosili enotne majice z logotipom Zlatorogovega kroga ter priponke z imenom in priimkom.